Mesto vymení nevyhovujúcu podlahu školskej telocvične

10.11.2009 Snina

Snina 10. novembra (TASR) - Na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Humennom pristúpila samospráva mesta na Základnej škole Komenského v Snine k výmene podlahy telocvične, ktorá bola v ...
Rekonštrukciu, na ktorú mesto vyčlenilo prostriedky z rozpočtu pre rok 2009, zrealizuje spoločnosť na základe víťaznej ponuky s celkovou cenou za dielo v hodnote 55.080 eur (1.659.340 Sk).
Telocvičňa miestnej školy bola podľa vyjadrenia Anny Brečkovej z Mestského úradu v Snine odovzdaná do užívania v roku 2001, pričom sa deklarovala jej ľahká údržba. Ako ďalej uviedla, z pórovitého povrchu podlahy sa po čase začala uvoľňovať čierna farba, ktorá špiní obuv a odev. Podlaha je pri cvičení nepružná a podľa Brečkovej slov môže mať za následok zdravotné komplikácie. V odôvodnení rozhodnutia RÚVZ sa okrem iného uvádza, že podlaha má zároveň nevhodnú farbu, čo zhoršuje svetelné podmienky telocvične.
Na základe týchto skutočností žiadalo mesto v roku 2008 Krajský školský úrad o poskytnutie finančných prostriedkov na riešenie tohto havarijného stavu. Samospráva nakoniec našla potrebné prostriedky v rozpočte mesta.
Stavebná firma, ktorá uspela vo verejnom obstarávaní formou elektronickej aukcie, si stavbu prevzala 2. novembra. Podľa zmluvných podmienok by mali byť práce ukončené do konca roka 2009
 

Vyberte región